2024 08 15 Žolinė Domeikavos ir Lapių bažnyčiose

Rugpjūčio 15 d., ketvirtadienį minėjome Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų dieną – Žolinę. Į bažnyčią ėjome su lauko ir darželio gėlių puokštėmis. Žolinė - senas tradicijas turinti šventė. Žolynai tarsi atkartojimas Dievo Motinos tuščio kapo, kuriame žydėjo gėlės.

Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių šv. Jono Krikštytojo bažnyčiose iškilmingoms pamaldoms vadovavo parapijų klebonas kun. Gintaras Pūras. Pamaldų metu dvasininkas laimino tikinčiųjų atsineštus šių metų derliaus vaisius ir žolynus.


Kun. G. Pūras pamoksle akcentavo,  tai, kad Žolinė yra dėkingumo bei žmogiškumo išaukštinimo šventė. Marijos žemiškoji gyvenimo kelionė baigėsi pagerbimu bei pašlovinimu. Galime sakyti, kad tai atitinka tikinčiojo žmogaus lūkesčius. Norime, kad mūsų geri darbai būtų pastebėti, įvertinti. Švč. Mergelės Marijos tvirtumas buvo ne išorėje, o Jos viduje. Ji pati šlovindama Dievą giesmėje sakė; „Štai Jis pažvelgė į savo tarnaitę“. Marija džiaugiasi savo mažumu. Švč. Mergelėje buvo įvykdytas dvasinis įsakymas „Kas save aukština, bus pažemintas, o kas save žemina, bus išaukštintas“. Nusižeminti, tai reiškia stoti Dievo valios akivaizdoje. Per Marijos „Taip" atsakymą angelui Gabrieliui buvo išgelbėtas pasaulis. Šiandien žmonės stengiasi būti pastebėti, nori būti deramai įvertinti. Istorija rodo, kad savo žmogiškosios galybės siekimas dažnai baigiasi skaudžiu nuopoliu. Vertę žmogaus gyvenimui suteikia nuolankus Dievo plano priėmimas. Dvasininkas ragino tikinčiuosius pasitikėti Švč. Mergele Marija prašant Dievo Motinos globos sau ir savo artimiesiems.


Po pamaldų Lapių bažnyčioje Žolinės proga koncertavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas Žygimantas Galinis ir pianistė Paulė Galinienė. Už šventinį koncertą dėkojame nuostabiems atlikėjams, klebonui Gintarui Pūrui ir Lapių kultūros namų vadovei Jurgai Marmaitei.


Parapijų informacija


Share by: